Ahoj załogo! Na początek chciałbym podziękować wszystkim którzy się stawili (i tym którzy powiadomili że ich nie będzie), TS był wczoraj pełny a sama dyskusja nie przerodziła się w kakafonię :)
Wczoraj omawialiśmy kilka spraw i tak po kolei je podsumuje: 1: Cała sprawa wygląda tak: Wczorajsze anonimowe głosowanie miało na celu sprawdzić "spójność grupy", zastosowałem tu ciekawy zabieg Kreowania strukturalnego spójności grupy. Cały zabieg polega na stworzeniu wewnętrznego zagrożenia, które może być racjonalne lub irracjonalne, przede wszystkim dzięki istnieniu negatywnej grupy odniesienia i konfliktów międzygrupowych (prawo Simmla-Cosera). - Podziękujcie mojej znajomej studentce socjologi która kiedyś mi o tym opowiadała ;)
Mówiąc bardziej ludzkim głosem, była to podpucha by zobaczyć jak się zachowacie, i jak mocno nasza grupa jest związana. Jak się już domyślacie, nigdy nie było 5 głosów na Karniego, (był 1), ciekawą obserwacją było też zobaczyć kto się za Karnim wstawił a i sam wybór "ofiary" nie był przypadkowy. Szybko podsumowując - jestem zadowolony. Zawsze pamiętajcie że to gra, i ma nam sprawiać przyjemność. Jeśli masz z kimś konflikt, i wiesz że będziesz z gościem siedział w jednym FC, to czy nie lepiej dla obydwóch stron jest ustąpić? Pamiętajcie aby sobie pomagać i szanować się wzajemnie.
2: Zmiany w rekrutacji - Stworzony został LS "SeeD Academy" gdzie dodajemy "rekrutów" którzy maja dostęp do kalendarza, strony, team speaka etc etc. dodawani są tam bez żadnego podania. Gdy któryś z nich uzna że jest gotowy do aplikowania do FC, wypełnia aplikację na która my głosujemy. Z doświadczenia wiemy że osoby którym zależny i są aktywne wypływają same. - Ranga Initiate zostaje usunięta i zastąpiona Linkshellem
3; Zmiany na Coil - Od przyszlego tygodnia zapisy na dany dzien coila zostaja zamkniete na 24h przed godzina rajdu, grupy układane są wcześniej i wpisane w Opis Eventu w kalendarzu tak aby kazdy już wcześniej mógł zobaczyć czy idzie. - Temat objaśniający zasady zapisywania się i Rezerw został przerobiony. Proszę by każdy się z nim zapoznał. CLICK - Poprawność używania Rezerw będzie wyrywkowo sprawdzana (na wypadek gdyby ktoś olał przeczytanie nowych reguł), taka osoba albo dostaje kicka albo poważnego warna włącznie z zakazem zapisów na coila na kolejne 3 tygodnie. Tak więc lepiej to przeczytajcie
4: Wstępna dyskusja na temat cyklicznego eventu ktory chcielibysmy sobie organizować. Staneło na wyścigach, ale bez większych detali. Został stworzony temat na forum: CLICK
5: Zgodnie z głosowaniem wznawiamy składki w wysokości 30k/miesiecznie dla każdego w FC. Licząc od stycznia.
no ładnie, Tsu robi doświadczenia na "ludziach", Karni jako "królik" doświadczalny. Tsu, ktoś zbiera kase czy mamy własnorecznie przelewać do gildyjnej skrzynki ?
Tsuya Rhiki Headmaster replied
611 weeks ago