Witajcie. Zanim na dobre zaczniemy zabawę i całkowicie zapomnimy o bożym świecie, mam kilka informacji organizacyjno-informacyjnych. Proszę wszystkich o postawienie "podpisu" w komentarzach że "przeczytałem i przyswoiłem".
1: Organizacja - Na początek kilka slow o samej organizacji. Jak już pisałem wcześniej, chciałbym z tej gildii stworzyć coś "więcej", do tego potrzebna jest miedzy innymi dobra organizacja - a 95% jej części odbywa się Tu na stronie. Wiele osób pracowało nad ta gildia i ta strona, docencie ich wysiłek i czas poświęcony i korzystajcie ze strony - komunikujcie się, stawiajcie się na eventy, włóżcie coś od Siebie w ta gildie.
Jako leader mam pewny "próg" poniżej którego nie chciałbym aby ta gildia zeszła, bynajmniej nie chodzi tu o ilość członków ale o jakość samej gildii. Jak wielu z was wie/albo i nie - w tej chwili mamy ponad 20 osób powyżej liczby planowanych - i w przeciągu najbliższych 2 miesięcy chce aby ta liczba wróciła do stanu planowanego , oznacza to ze ponad 20 osób pożegna się z nami w przeciągu najbliższych 2 miesięcy. I nie traktujcie tego opacznie, jako groźby czy ostrzeżenia - koniec końców to tylko gra, nikt nie ma nad Wami władzy. Pisze to czysto informacyjnie. Na jakiej zasadzie będą usuwani ludzie? Przede wszystkim ludzie którzy maja problem z asymilacja (tutaj dyza role odegrają Mentorzy), ludzie którzy maja problem ze spełnieniem prośby jak. np zmianę swojego nicku na stronie SeeD. W przyszłych tygodniach takich próśb organizacyjnych pojawi się kilka, osoby problematyczne są systematycznie spisywane, imiona które wypadają za często - muszą się pożegnać - nie damy rady ogarnąć tylu osób jest one same nie będą nam pomagać, a ja nie mam zamiaru biegać za 50 osobami i przypominać im o wszystkim, bo jeśli nie będę tego robić to zrobi się "każdy sobie rzepkę skrobie gildia"
Co jeśli okaże się ze wszyscy są super i zgrani i się kochają? Będę się wtedy bardzo cieszył bo to oznacza dokonanie niemożliwego :)
2: Na co warto zwrócić uwagę na stronie - - Callendar w pasku nawigacyjnym (na górze strony) jest Kalendarz eventowy. Gdy wejdziecie do eventu możecie tam potwierdzić swoja obecność. - Agenda (na głównej stronie po lewej) pokazuje nam eventy które sa na tydzień w przód. Zwracajcie na to uwagę - przez pierwsze 2-3 tygodnie nie będzie tam wiele, ponieważ wszyscy skupimy się na lvlowaniu, aczkolwiek nie chciałbym widzieć sytuacji kiedy event jest od tygodnia w kalendarzu a ktoś o nim nie wie. - Member menu (prawa strona) , znajdziecie tam skróty do spisu Mentorow i Crafterow umieszczone zaraz obok gildyjnego Rostera. - News czyli sam środek strony. Tu będą najważniejsze informacje. - Site Feed - to ta cześć forum pod news (trzeba przewinąć w dol), działa to na zasadzie Wall'a na Facebooku, i jest o tyle lepsze od shoutboxa ze nie kasuje wypowiedzi gdy dożo osób gada Dodatkowo od EA pojawi się tam bank - więcej detali pojawi sie jak będziemy dokładnie wiedzieć jak działa.
3: Team Speak Od EA korzystamy z tego samego TSa z którego korzystaliśmy przy Betach. Dodaliśmy sporo kanałów aby moc dzielić się na więcej grup , siedzenie w pokoju po 15 osób mija się z celem bo rozmowa nie można tego nazwać. Dlatego nie wahajcie się ze zmiana kanałów - wiem ze niektórzy siedzą w tym hałasie tylko po to by nie było potem mówione ze się izolują. Nie ma obaw - każdy z nas rozumie ze w 10+ osób po prostu ciężko jest porozmawiać na TS.
TS - tak jak mówiłem tak podtrzymuje - NIE jest obowiązkowy, aczkolwiek zachęcamy wszystkich by wpadali. Jeśli siedzicie w pokoju ogólnym - i składacie party na dungeon - przenieście się do odpowiedniego pokoju sami - i tak średnio będziecie uczestniczyć w rozmowie, a tylko przeszkadzać "bitewnymi okrzykami" :). Korzystajcie z kanałów które są tam zrobione by usprawnić komunikacje. Ważna sprawa - przeklinanie. Dostałem kilka wiadomości i sam tez zauważyłem ze niektóre osoby maja tendencje do używania kurwa zamiast przecinka. Zrozumiale jest gdy ktoś żuci wyrazem raz na jakiś czas, ale gdy siedzi się w kanale gdzie co 3 słowo to ku**a albo ku**s to średnio chce się tam siedzieć. Dlatego proszę was pilnujcie się ze słownictwem - wiadomo że jak się jest w pokoju z ziomkami (np tak jak ja, arto i budo) gdzie znamy się 15+ lat to sobie możemy poprzeklinać do woli jeśli nikt tego nie słucha. Po prostu postarajmy się nie przesadzać.
4: FC Chat / LS Chat / dodawanie do FC FC powinno zostać założone najpóźniej 24.08 wieczorem, po ustawieniu wszystkiego zaczniemy zapraszać ludzi, każdy członek z ranga SeeD i wyżej będzie w stanie was zaprosić - jednym słowem, piszcie do Mentorow, jeśli nie do swoich to do innych (wiecie gdzie znaleźć listę). Razem z zaproszeniem do FC, naszym głównym chatem staje sie FC chat (oczywiście LS chat nie jest zabroniony XD) FC ma swój skrót tak jak LS ma /l albo alt+l, jeszcze nie wiem jaki to skrót ale jest to w Keybindach. Powinniśmy bez problemu moc operować LS i FC chatami.
5: Rangi Oficerskie Już raz popełniłem błąd i nadałem rangi oficerskie przed rozpoczęciem gry. Więcej tego nie zrobię, dlatego najpierw sprawdzę kto się nadaje a później będą one nadane. To ze ktoś jest spoko i fajnie się z nim gra/gada nie znaczy ze nadaje się na stanowisko.
6:Initiate Do 7.09 lub wcześniej chcemy od Was usłyszeć czy zostajecie z Nami. Proszę zgłoście się sami żebyśmy nie musieli was ganiać. Puki co kadry jest bardzo mało, i ciężko jest nam ogarnąć tyle osób wiec proszę nie utrudniajcie tego.
7: Wychodzenie z SeeD Jeśli z jakiegoś powodu przestaniecie grac, bądź postanowicie zmienić gildie - dajcie nam znać. Oszczędzi nam to pracy i szukania.
8: Na Koniec Pamiętajcie! Najważniejsze to dobrze się bawić i szanować się nawzajem. Zróbmy z tej gildii coś o czym będzie mówił cały server!
Tsuya Rhiki Headmaster replied
632 weeks ago