Tsuya Rhiki Headmaster replied

600 weeks ago

Ahoj łapserdaki! Właśnie 2x skasowałem to co napisałem więc teraz będzie nieco krócej
2.2 tuż tuż, należało by więc rzucić trochę światła na nadchodzące miesiące eventowe, tak więc po kolei!:

0.5: Najbliższe dni po patchu.
Czwartek i piątek przeznaczcie na odblokowanie contentu, tak aby na weekend i przyszły tydzień mieć otwarte to co trzeba czyli: Leviatan, coil 6, Moogle, nowe dungeony etc etc.
W sobotę skupimy się na odblokowaniu pozostałym osobą T6. Są to głównie osoby z teamu Sarhana, kilka sztuk bo część zabieraliśmy ze sobą w ostatnich tygodniach na podmiankę. Te osoby nie będą miały z kim zrobić T5, bo nie wiemy jeszcze czy będziemy farmić piątkę, zależy dużo od trudności Leviatana tak więc zrobimy to w sobotę.
Ale co najważniejsze: pamiętajcie że we WTOREK jest reset nowych Tombstone, tak więc skupiamy się na nabijaniu tego oi!
Zobaczcie sobie nowe Hard Mody Dungeonów, Ampadora, nie będziemy tego wstawiać w callendar gdyż są to instancje dla 4 osób.

1: Binding Coil of Bahamut 6-9
Znaczna większość z nas która zrobiła T5 (i część tych którzy nie zrobili), ma full ilvl90, ich equip i wiedza o nowym coilu jest praktycznie na tym samym poziomie co "teamu progresowego", dlatego wracamy do systemu REZERW. Trzymamy się podstawowych założeń: NIE chcemy aby osoby z poza "stałych składów" siedziały na dupie podczas gdy my świetnie się bawimy ginąc po raz setny na bossie. Zawsze uważałem że jest to właściwe postępowanie w gildi i tego też będziemy się trzymać.
Więcej o systemie rezerw tutaj: CLCK

Na nowego Coila mamy 4 dni w kalendarzu, po 1 dzień na każdy turn, w przypadku gdy jednego dnia nie uda się zrobić danego turna, następny dzień coilowy powtarzamy tego turna.

W razie napotkania "ściany" jaką była np. turn 5, pomyślimy nad 1-2 teamami progresowymi, które jednak nigdy w tygodniu nie będą wyprzedzać reszty gildi z lockiem na coila.

Pamiętajcie że zespoły na coila układane będą (tak jak to ustalaliśmy) 24godz przed czasem rozpoczęcia eventu, zapisujcie się więc na czas. Ułatwi to pracę układaczom jak i ludziom którzy nie załapali się na dany turn (może pójdą sobie na piwo zamiast po pracy gnać na złamanie karku do domu żeby zdążyć na rajd). Osoby zapisane po czasie będą brane pod uwagę na samym końcu.

Osoby odpowiedzialne za układanie zespołów (w tej kolejności!):
1: Tsuy
2: Artho
3: Kondorro

2: Eventy usunięte z kalendarza
W związku z usunięciem ograniczenia na Coil 1-5, jak i usunięciem ograniczenia ilości dropów z Crystal Tower oba eventy zostaną usunięte z kalendarza.
W pierwszym tygodniu zobaczymy jak ciężko będzie zdobyć wyższy ilvl, od tego będzie zależeć czy będziemy farmić starsze coile czy nie (zwłaszcza T5)

Quest - A Relic Reborn: wisiał w kalendarzu ale już od dłuższego czasu robimy go "na zawołanie" więc nie widzę sensu by był tam dalej. Osoby nowe które mają jeszcze niski lvl mogą poprosić o pomoc.
Pamiętajcie też że KAŻDY z was może wkładać eventy do kalendarza, pamiętajcie tylko żeby tego nie robić "z dnia na dzień" bo mniej osób będzie o tym wiedzieć.

Primale HM - Taka sama sytuacja jak przy Queście relikowym.
Primale EX - W świetle Leviatana nie wiemy jeszcze czy będziemy trzaskać extrimy, zobaczymy jak ciężko będzie zdobyć nowe bronie i zadecydujemy. Póki co, Primale EX będą w kalendarzu 1x w tygodniu, zobaczymy ilu będzie chętnych.

3: Składki, domek, ogródek ;)
Składki zostają zawieszone na czas nieokreślony.
Wchodzi dużo dużo nowych itemków do domku, jak tylko obczaimy co skąd leci w kalendarzu pojawi się event. Pojawi się też dzwoneczek do retainera jak i NPC naprawiający ekwipunek.
Chętnych do zajmowania się ogródkiem zapraszam do zgłoszenia się w tym temacie ;)

4: Nowe Rangi
Korzystając z okazji chciałbym przedstawić wszystkim nowych gildyjnych "rekruterów" którzy będą mnie wspomagać w procesie rekrutacji:
- Ash
- Kieluś
Dzięki chłopaki ;)

5: Kilka słów na koniec
- Mówiliśmy o tym już przy okazji któregoś newsa, ale powtórzę: Nie czekajcie aż wam item wydropi z nowego coila czy leviatana, jeśli macie tomy na upgrade, upgradujcie equip jak najszybciej. Pomaga to całej gildi w szybszym pokonywaniu contentu.
- Być może do kalendarza powróci wspólne robienie Tresure Huntów (miniony!, nowe itemki do domu?), wiem że wielu z nas nie chciało się tego robić samemu a jak było w kalendarzu to się robiło o!

PROSZĘ WSZYSTKICH SZANOWNYCH GILDIOWICZÓW O PODPIS P&P POD POSTEM :)

- To mówiłem ja, wasz wspaniały leader Psuja Rikitiki, sprawca całego zamieszania.

last edited 600 weeks ago by Tsuya Rhiki

Czarna Materia. Czarna Dziura. Czarny Tsuya…..Czokotubka.

Cinas replied

600 weeks ago

pip

Ania Chan czyli kondor Headmaster replied

600 weeks ago

Co ty nie powiesz? :P

Frey Nuitari replied

600 weeks ago

pip

Miyamoto Haruka replied

600 weeks ago

przeczytalem

Lily Bloom replied

600 weeks ago

i ja

Ciubajka replied

600 weeks ago

PiP
Knowledge is power.

Orange replied

600 weeks ago

rip ;)

BojaTao replied

600 weeks ago

ta je! (p_p)

Prawdziwy umysł potrafi przeniknąć wszelkie kłamstwa oraz iluzje nie gubiąc się,
Prawdziwe serce potrafi znieść trucizny nienawiści nie doznając szkód,
Od niepamiętnych czasów ciemność rozwija się w próżni,
Lecz zawsze ustępuje przed oczyszczającym światłem….

rolKa replied

600 weeks ago

Ok
Please log in to post a reply.