Ahoj piraci! Pierwszy tydzień za nami, szykujemy się więc na zapełnianie kalendarza. Dziś krótki news (hurraaaa!)
1: RavanaEX / Bismark EX Od Wtorku (30.06) pojawi się Bismark i Ravana EX, oba zrobione już w gildyjnym składzie, z większym naciskiem na Ravana żeby dofarmić bronie przed alexandrem. Zapisy jak zawsze w kalendarzu, priorytet będą miały osoby które nie mają zaliczone, zaraz przed farmą broni. Punkty naliczane póki co normalnie.
2: Alexander i Punkty - tutaj nie wiele się zmienia, dopóki nie zobaczymy jak działa nowy loot system nie mogę powiedzieć nic więcej, ale wydaje mi się że będzie po staremu bo tokeny każdy będzie dostawać oddzielnie tak czy siak ale napewno większy priorytet będziemy kłaść na to aby każdy miał zrobione (grupy połówkowe) bo każde pójście/zrobienie to tokenik.
3: Nowi "SeeD" Witamy w naszym gronie dwie osoby które dziś dołączyły do zacnego grona posiadaczy rangi "SeeD" - największego wyróżnienia w naszej gildi. Vartor i Kamil /welcome /congratulate
4: Statek Dochodzimy do punktu gdzie trzeba mieć wyższe crafty w budowie statku, tak więc i tak tylko pewne osoby mogą brać udział w zabawie - niestety. Jak stworzymy projekt na lvl 3 statku, zobaczymy co jest potrzebne i zadecydujemy czy zrobić z tego gilidyjna zbiórkę czy jak dotychczas - zbierzemy osoby "na żywo" i zrobimy to po prostu. Póki co statki nie przynoszą nic co by było przydatne dla gildi jako takiej wiec jest to dłubanie dla chętnych, zobaczymy jak to się będzie rozwijać.
4: Małe co nie co. Doszły mnie słuchy, jakoby ludzie szemrali pod nosem że osoby które zrobiły sobie wcześniej lvl60 chodzą sobie z innymi na EXy. Nie wiem na ile to prawda, bo sam nie słyszałem rzeczonego szemrania pod nosem, ale upominam - nie zachowujmy się jak przysłowiowy "pies ogrodnika", jeśli ktoś ma więcej czasu - nie oczekujmy że będzie czekał tydzień aż reszta dobije i zbierze się party gildyjne, z punktu widzenia gilidyjnych rajdów to tylko dobrze bo będą osoby które będą już doświadczone. To samo się tyczy eventów "prywatnych" wrzucanych w kalendarz - miejsc jest 8 i to kogo weźmie organizator to już jego kwestia. Tak więc ogarnijcie dupy.
To byłem ja. Czarny Psuja.
Proszę wszystkich o podpis PiP w komentarzach. Podziękował
Tsuya Rhiki Headmaster replied
535 weeks ago