Amigos! Na dzisiejszych obradach SeeD ustaliliśmy kilka kwestii, przypomnieliśmy sobie troszkę co tu robimy i co chcemy osiągnąć. Porozmawialiśmy o ważnych sprawach, odpowiedzialności, wyluzowaniu, dogadywaniu się, wybaczaniu i wielu innych kwesiach. Tak więc lecimy:
1:Nowe zasady skladania party (alexander) Brak progresu flustruje każdego po dłuższym czasie, dlatego podjeliśmy następujące kroki w celu poprawy. Nie jest to w żadnym razie rozwiązanie idealne, ale wszyscy zgodziliśmy się że lepsze jakieś działanie niż żadne a ten punk zajoł nam najwięcej czasu.
Wtorek i środa - tak jak dotychczas A1S składana z zapisanych osób; składy mieszane czwartek i piątek - priorytetowo składana co najmniej jedna, mieszana grupa na A2S z osób, które maja już zrobiona A1S. Druga, zbalansowana grupa idzie na A1S, jeśli są jakieś osoby które w tej grupie nie maja clear lub na A2S, jeśli takich osób nie ma lub zgodzą się by z'lock'owac A1. sobota, niedziela - dni wolne od oficjalnych rajdow. Składają się, jak dotychczasowo, dobrowolne party. Poniedzialek - ostatki - robione są A1S dla osób, które nie maja A1 lub A2 i jej potrzebują. Zasady te obowiązują DO ODWOŁANIA.
2: Odpowiedzialność w Gidli. Uwaga, to ważne. Podczas mojej nieobecności jeśli macie jakieś problemy czy sugestie, w pierwszej kolejności idźcie do kogoś z rangą SeeD, może to być wasz mentor, albo po prostu ktoś z kim się wam dobrze rozmawia. Będziemy przypominać że KAŻDY problem da się rozwiązać, im wcześniej tym lepiej, a ciche gadulstwo po kanałach jest najgorszą z możliwych opcji. JEŚLI! uważacie że wasz problem nie został rozwiązany - piszcie do mnie, albo na priv na forum, albo sms, mój nr. jest w kontaktach. SeeDy także zostały o tym pouczone, i jestem pewny że staną na wysokości zadania. Proszę też o przeczytanie tego, jest to moja bardziej personalna wypowiedz do was: http://ffxivseed.guildwork.com/forum/threads/55fc5bf7002aa82d42a1ed01-prosze-o-5min-uwagi
Pragnę więc wam przypomnieć abyście szanowali waszych "wyższo rangowych" kolegów i koleżanki, pomimo że niektórym z was może się wydawać że "teraz mało grają i mało robią" to każdy z nich w swoim czasie po stokroć udowodnił swoją dedykację, najlepszym dowodem na to jest to że przez 2 lata nadaliśmy rangę SeeD 35 osobom, podczas gdy przez gildię przewinęło się prawie 600.
Tak więc szanujcie proszę decyzje SeeDów, jakby to była decyzja moja - bo wszystkie sprawy są przegłosowywane. Pamiętajcie też o tym że jeśli macie problem, możecie poprosić o jego przedstawienie i przegłosowanie, nikt was nie zbyje ani nie powie że problemu nie ma.
3: Formaty zapisów na Alexa Dla dobra Asha, zapisujcie się proszę zgodnie z regułą KLASA / Turn na jakim jestem. np. "NIN / A2S". Skraca to Ashowi i tak bardzo długie cowieczorne składanie party. Wiem że część SeeDów się też tak zapisywała ale już dostali po łapach :)
4: SeeDowe sprawy Nie będę się wdawał w niepotrzebne detale, powiem tylko że poważnie sobie porozmawialiśmy o prowadzeniu gildii, o tym jak każdy SeeD powinien brać odpowiedzialność za to co się dzieje w gildii etc. Żeby nie było że ich nigdy nie opierniczam ;)
Dziękuję za uwagę! - Tsu
PROSZĘ WSZYSTKICH O TRADYCYJNY PODPIS PRZECZYTAŁEM&PRZYJOŁEM DO WIADOMOSCI
Credor ty nie jesteś Kopernikiem który się kłóci z Kościołem o to czy ziemia jest okrągła i czy orbituje wokół słońca a nie na odwrót. Jesteś przybranym kuzynem Kopernika od strony wujka który upiera się że Jowisz orbituje wokół księżyca.–-Arajan Kadali
Tsuya Rhiki Headmaster replied
523 weeks ago