Tsuya Rhiki Headmaster replied

523 weeks ago

Amigos!
Na dzisiejszych obradach SeeD ustaliliśmy kilka kwestii, przypomnieliśmy sobie troszkę co tu robimy i co chcemy osiągnąć. Porozmawialiśmy o ważnych sprawach, odpowiedzialności, wyluzowaniu, dogadywaniu się, wybaczaniu i wielu innych kwesiach. Tak więc lecimy:

1:Nowe zasady skladania party (alexander)
Brak progresu flustruje każdego po dłuższym czasie, dlatego podjeliśmy następujące kroki w celu poprawy. Nie jest to w żadnym razie rozwiązanie idealne, ale wszyscy zgodziliśmy się że lepsze jakieś działanie niż żadne a ten punk zajoł nam najwięcej czasu.

Wtorek i środa - tak jak dotychczas A1S składana z zapisanych osób; składy mieszane
czwartek i piątek - priorytetowo składana co najmniej jedna, mieszana grupa na A2S z osób, które maja już zrobiona A1S.
Druga, zbalansowana grupa idzie na A1S, jeśli są jakieś osoby które w tej grupie nie maja clear lub na A2S, jeśli takich osób nie ma lub zgodzą się by z'lock'owac A1.
sobota, niedziela - dni wolne od oficjalnych rajdow. Składają się, jak dotychczasowo, dobrowolne party.
Poniedzialek - ostatki - robione są A1S dla osób, które nie maja A1 lub A2 i jej potrzebują.
Zasady te obowiązują DO ODWOŁANIA.

2: Odpowiedzialność w Gidli.
Uwaga, to ważne. Podczas mojej nieobecności jeśli macie jakieś problemy czy sugestie, w pierwszej kolejności idźcie do kogoś z rangą SeeD, może to być wasz mentor, albo po prostu ktoś z kim się wam dobrze rozmawia. Będziemy przypominać że KAŻDY problem da się rozwiązać, im wcześniej tym lepiej, a ciche gadulstwo po kanałach jest najgorszą z możliwych opcji. JEŚLI! uważacie że wasz problem nie został rozwiązany - piszcie do mnie, albo na priv na forum, albo sms, mój nr. jest w kontaktach.
SeeDy także zostały o tym pouczone, i jestem pewny że staną na wysokości zadania.
Proszę też o przeczytanie tego, jest to moja bardziej personalna wypowiedz do was: http://ffxivseed.guildwork.com/forum/threads/55fc5bf7002aa82d42a1ed01-prosze-o-5min-uwagi

Pragnę więc wam przypomnieć abyście szanowali waszych "wyższo rangowych" kolegów i koleżanki, pomimo że niektórym z was może się wydawać że "teraz mało grają i mało robią" to każdy z nich w swoim czasie po stokroć udowodnił swoją dedykację, najlepszym dowodem na to jest to że przez 2 lata nadaliśmy rangę SeeD 35 osobom, podczas gdy przez gildię przewinęło się prawie 600.

Tak więc szanujcie proszę decyzje SeeDów, jakby to była decyzja moja - bo wszystkie sprawy są przegłosowywane. Pamiętajcie też o tym że jeśli macie problem, możecie poprosić o jego przedstawienie i przegłosowanie, nikt was nie zbyje ani nie powie że problemu nie ma.

3: Formaty zapisów na Alexa
Dla dobra Asha, zapisujcie się proszę zgodnie z regułą KLASA / Turn na jakim jestem. np. "NIN / A2S". Skraca to Ashowi i tak bardzo długie cowieczorne składanie party. Wiem że część SeeDów się też tak zapisywała ale już dostali po łapach :)

4: SeeDowe sprawy
Nie będę się wdawał w niepotrzebne detale, powiem tylko że poważnie sobie porozmawialiśmy o prowadzeniu gildii, o tym jak każdy SeeD powinien brać odpowiedzialność za to co się dzieje w gildii etc. Żeby nie było że ich nigdy nie opierniczam ;)

Dziękuję za uwagę!
- Tsu

PROSZĘ WSZYSTKICH O TRADYCYJNY PODPIS PRZECZYTAŁEM&PRZYJOŁEM DO WIADOMOSCI

last edited 523 weeks ago by Tsuya Rhiki

Czarna Materia. Czarna Dziura. Czarny Tsuya…..Czokotubka.

Bear Zaxar replied

523 weeks ago

PiPo

Dorian Tsurugi Headmaster replied

523 weeks ago

Pip

kamilus SeeD replied

523 weeks ago

PiPka
#pcmasterrace

Lytta Neyd RooT replied

523 weeks ago

firebal

Ash Elrick SeeD replied

523 weeks ago

ja

Credor ty nie jesteś Kopernikiem który się kłóci z Kościołem o to czy ziemia jest okrągła i czy orbituje wokół słońca a nie na odwrót.
Jesteś przybranym kuzynem Kopernika od strony wujka który upiera się że Jowisz orbituje wokół księżyca.–-Arajan Kadali

Ebola Black SeeD replied

523 weeks ago

Dalile Arcano SeeD replied

523 weeks ago

Tu byłam. Dalka
…. z moim sensejem, mistrzem, Panią mórz i oceanów, nieba i ziemi Dalile Arcano
-Tatrina Moonlight

#casualpride

Agnaya Bhen replied

523 weeks ago

PiP

Ichini Rota replied