*rozsiada sie wygodnie, odpala fajke, zazucajac wedke do jeziora*
Nikt nie lubi byc w niezorganizowanej gildi, gdzie kazdy sam sobie wszystko ogarnia a jej czlonkowie "zyja wlasnym zyciem". W SeeD staramy sie zrobic wszystko by zgrywac ludzi razem, oczywiscie pewne rzeczy sa niewykonalne, np. dodanie takiej ilosci ludzi zeby nikt nie chodzil z randomami na instancje, nie przewidzisz kto jutro sie zaloguje a kto nie, i tu jest wszystko jak najbardziej w normie. ALE, organizowanie takich rzeczy jak runy na coila, robienie ludziom reliktow tak aby to bylo najbardziej efektywne etc. To wszystko wymaga pewnej dozy oganizacji, niestety! Nie możne być to tylko organizacja ze strony Liderow, to musi działać w obie strony.
Gdy dodawalismy kazdego z was do gildi, gdy kazdy wypelnial ankiete podpisywal sie ze przeczytal regulamin, malo tego, wiem ze wielu go nie czyta, dlatego najwazniejsze rzeczy mowie sam osobiscie przed przyjeciem do gildi, rzeczy takie jak zagladanie na forum, czy danie znac w dziale Nieobecnosci w razie dluzszej niz 7 dni.
Dodanie kazdego z was, zajmuje mi czas, oprocz przedstawienia wam wszystkiego w grze, musze ogarnac rangi w FC, na forum, zapisac kiedy was dodalem (kiedy wam sie konczy okres Initiate), dodac was do tabelki mentorow, potem znowu zmieniac wam rangi na Forum i w FC, ganiac was zebyscie podpieli konto do Lodestone, pisac newsy etc. Pomaga mi Arto ale to i tak duzo pracy dla 2 osob. Oczywiscie widzialem na co sie pisze ale gdy powieca sie tyle czasu dla osob ktore prosi sie tak naprawde o 2 proste rzeczy a one maja to gleboko w powazaniu to czuje sie troche jakbym walil grochem o sciane. Wku**** mnie to niemilosiernie. Nie takich osob tutaj szukamy.
Oczywiscie nie mowie teraz o wszystkich, i jestem gleboko wdzieczny tym ktorzy potrafia DOCENIC czas i prace wlozona w prowadzenie gildi. Dziekuje.
Tydzien temu, na dole newsa o Coilu wlozylem zasady wybierania osob na Coil puki nie mamy pelnych teamow. Prosilem Was o podpis "przeczytane" Malo tego, przez caly tydzien byla informacja w grze na Guild Board (za kazdym razem gdy sie logujesz to widzisz) o prosbie o przeczytanie i podpis. Nie byl to zabieg bezcelowy, i Ci ktorzy sa z nami dluzej widzieli juz takie Newsy, zazwyczaj sa to informacje ktore chce zeby kazdy znal, aby pozniej nie bylo nieporozumien, dram, klutni i tym podobnych malo komu potrzebnych pierdul.
Powiem kilka slow jak dziala wyrzucanie z gildi w SeeD, wierzcie lub nie ale reguralnie (2/3x w tyg) monitoruje takie sprawy jak podpisy czy logowanie sie na forum (kolejny wlozony czas), poczym spisujemy ludzi. Gdy imiona powtarzaja sie za czesto, prosze osobe w grze i osobiscie przypominam o tym, jesli to nie dziala osoba wylatuje. oprocz tego oczywiscie regularne usuwanie nieaktywnych.
Minol tydzien od tego Newsa, a wiele osob, ktore logowaly sie przez ostatni tydzien zarowno do gry i na forum nie zlozyly podpisu, te osoby to:
Kinoll, Joscelin, Beium, Kotka, Ciubajka, Torgal, Matio, Masayume, Apokalipsa, Aramil, Naerys, Vito - wiekszosc dodana do gildi nie cale 12 dni temu.
Osoby te prosze o kontakt In-Game.
Dodatkowo prosze te osoby: Apokalipsa, Ciubajka, Beium, Faydee, Kotka, Maral, Masayume, Matio, Naerys, Torgal, Vito, Vixor o podlaczenie kont Guildwork do Lodestone (dzial Poradniki w poszukiwaniu info) DO KONCA TYGODNIA.
Tamten news dotyczyl Coila, to predzej czy pozniej bedzie dotyczyc wszystkich, przypuszczam ze jesli ktos nie czyta tego, to tez srednio zwaza na kalendarz (ktory realizujemy w 100% i jest dosc zapchany). Nie potrzebujemy takich osob.
Dlatego Prosze. DOCENCIE czas i prace wlozona w gildie, docencie ludzi ktorzy codziennie organizuja rajdy, i spedzaja duzo czasu usprawniajac dzialanie gildi. Prosimy was tylko o 2 proste sprawy ktore zajmuja 5 minut.
–––––––––––––––––––––––– NEWS: Od Listopada zbieramy skladki, znamy juz mniej wiecej ceny ziemi i domkow, i chcemy zaczac gromadzic kaske aby wykupic najlepsza miejscowke. Skladki mam nadzieje nie beda obciazajace 30k miesiecznie platne z gory za caly miesiac. Skladki dotycza wszystkich z wyjatkiem Initiate. Jednoczesnie zmieniamy okres rangi Initiate do TYGODNIA. Mysle ze to wytarczajaco na zastanowienie sie i poznanie gildi. Mozna prosic o przedluzenie o tydzien w wyjatkowych przypadkach (kogos nie bylo prawie caly tydzien etc.)
Tak wiec: 30k / mies platne z gory. Jesli ktos pragnie zaplacic wiecej, prosze bardzo ale nie liczcie na zwroty w przypadku wywalenia z gildi ;) Osoby odpowiedzialne za zbiorki: Triss, Kurtyzana, sa codziennie w grze. @EDIT: Skladki zbieramy TYLKO przez 3 miesiace (poki co)
Prosze wszystkich o podpis "Przeczytalem i Przyjolem" w komentarzach. Dziekuje!
Na koniec dodam tylko 2 slowa: Mam nadzieje ze nie brzmie jak jakis dyktator, ALE jesli chcemy cos osiagnac, zgrac sie, poznac i fajnie razem bawic, byc wiecej niz gildia "hej hopy zrobimy se gildia bedzi fajno", organizacja jest potrzebna! I tego bede wymagac.
Jedną rzecz chciałbym tylko dodać: ja grając maks 2-3 razy w tygodniu raczej ciezko mi bedzie zebrać 30k miesiecznie :) Mam nadzieje ze jak pewnego miesiaca przyniose 20k to mnie nie wyrzucicie :)
yarrr przeczytałem :) ze swojej strony mogę dodac ze zastać mnie możecie od pon -pt po godz 16 :) w celu przekazania haraczu :) … weekend zas kiedy tylko jestem :)
vengeance is mine bcus betrayal can never be forgiven
Apocalipsa, nie Apokalipsa przeczytalem i przyjalem do wiadomosci. Jednak ze swej strony dodam, ze 30k nie zaplace, bo zwyczajnie jest to cala kasa jaka mam. Na razie nie dorobilem sie profki na maksa, zatem nie mam na razie opcji zeby oddac te 30k.
Tsuya Rhiki Headmaster replied
622 weeks ago