Vidocq Geront SeeD replied

607 weeks ago

1 – Nikt nie zmusza ludzi żeby żeby progresowali
2 – A to że Pierwsza grupa chce nauczyć czegoś 2 grupę to ich tylko dobra wola
3 – W zeszłym tygodniu jak i na początku tego zebranie 2 grupy graniczyło z cudem(o ile dało się zebrać cokolwiek
4 – Leona takim podejściem że może coś sie zbierze to nawet do pacha 2.2 nie damy rade sie zebrać i na nowe coile będziemy długo tylko patrzeć z boku bo grupa 1 zrobi w 1-2 dni zrobi wszystkie rajdy i powie reszcie gildii powodzenia(bo z 4-5 osób nie zrobi sie grupy 2 żeby + szukanie puga)

to samo dotyczy teraz coila 1-4 mogli by sobie iść swoja grupa 1-4 i nie patrzeć na nikogo a reszta …. . A jednak wszyscy z nimi chodzimy na rajdy!
Każdy jest więźniem swojego losu

Leona Reynolds replied

607 weeks ago

Vidocq nie wiem kto Ci powiedział że endgame content jest osiągalny dla wszystkich graczy. NIE JEST. Powiem więcej, bardzo dobrze że nie jest! I owszem, jak ktoś woli się patrzeć i czekać aż ich PROsi za rękę poprowadzą to ich sprawa.

Sarhan replied

607 weeks ago

Chyba oczywiste ze ja tez się piszę na progress grp ;p

Tsuya Rhiki Headmaster replied

607 weeks ago

Kondor - to niczyja wina że nie ma chętnych 8 osób. Nie jest to powodem żeby dramy odpierdalać a pierwsza grupa nie wiem po co sobie w ogóle tym głowę zaprząta. Jak się zbierze 8 osób ZDOLNYCH do jakiegokolwiek progresu to możemy progresować.Nic na silę.

Ja się mogę zadeklarować że na T5 chodzić chcę i zamierzam ale mój wolny czas zmienia się dynamicznie więc w kalendarz się nie wpisuję bez pewności że będę.

WAR ilvl90, BRD ilvl 80 (może będzie 82 w tym tyg).Leona Reynolds

A mi się wydaje że zfailowałeś w odczytaniu intencji tego newsa bądź też nie przeczytałeś go do końca.
Problem w tym że oprócz grupy 8 osób która zrobiła T5, są ludzie gotowi w equipie i napaleni na T5 jak kondor, sarhan, vidocq czy tangarin. Celem tego newsa jest wyłonienie ludzi którzy chcą to zrobić, pomóc im się zorganizować i udzielić im wskazówek - a nie przeciąganie ich przez content - co zresztą podkreśliłem w newsie. A jeśli według ciebie, ja jako guild leader, i reszta grupy progresowej nie powinna sobie "zaprzątać głowy" całą resztą ludzi w gildi to chyba troszkę Ci się pomyliło. Nie gramy tu w 8 osób w grupie progresowej, a każdy z nas jest chętny poświęcić swój czas by pomóc reszcie, jeśli twoim zdaniem "coś nam się popierdoliło" to tylko nas obrażasz. Jedyną osobą która robi drame jesteś teraz Ty, i jakoś failuje w zrozumieniu twojej logiki że pomoc innym z gildii jest czymś złym.

To że grupa progresowa chce pomóc innym w zorganizowaniu i przejściu contentu to jest indywidualna sprawa każdego z nas gdzie każdy się na to zgodził. Jeśli Ci to aż tak przeszkadza możesz chodzić z randomami ale nie obrażaj nas takimi tekstami.
-Tsu

Czarna Materia. Czarna Dziura. Czarny Tsuya…..Czokotubka.

Raeskel Cardell replied

607 weeks ago

Deklaruję że będę brał udział w robieniu coila 5 w grupie drugiej.
Main- DRG ,ilvl 82 - do końca tygodnia spokojnie podciągnę do 85
Przez ostatnie dni miałem obniżoną aktywność ale to tylko i wyłącznie wina Persony 3.
Od dnia dzisiejszego wracam do grania po parę godzin dziennie .
Mogę siedzieć od 18 do 24 w dni robocze i cały dzień w weekend - tak, nie mam życia :)

Lily Bloom replied

607 weeks ago

no to i ja coś powiem, choć jestem tu z Wami od niedawna ;)
po 1 .
news jak dla mnie pomysł jak najbardziej trafiony, wiadomo ,że każdy z nas jest dorosły i ma czasami ważniejsze sprawy itp i że czasami komuś coś wypadnie… no trudno zdarza…. ale fakt w luźnych rozmowach klika osób chętnych a jak przychodzi co do czego to pusto, część siedzi i czeka aż ktoś się zjawi więc opcja zadeklarowania się jak najbardziej trafiona i tutaj jednocześnie mogę się zadeklarować moim brd (88 ilvl) do ćwiczeń (oczywiści jeśli zrobię przed tym t1-4 - niesety jeszcze potrzebuje stamtąd kilka itemów :) no i każdą swoją obecność zawsze zaznaczam w kalendarzu ;)

po 2. wydaje mi się, że nikt z osób chcących ćwiczyć t5 nie jest nastawiony na to , że tzw grupa proresywna ich przeciągnie, ale wiadomo że ew 1-2 dni mieszanych ćwiczeń dobrze by nam zrobił w końcu chyba na tym polega granie w jednej gildii,jeśli wszystkiego miałabym się uczyć z filmików to równie dobrze mogłabym wszędzie biegać z randomami…
po 3 wydaje mi się też nie każdy ma czas żeby przez cały tydzień być o tej 20 i fajnie by było umówić się żeby każdy napisał w kalendarzu np jakiego dnia jest najbardziej pewny etc i wybrać dzień do ćwiczeń z grupą progresywna, który będzie pasował wiekszości ;)

i tak się rozpisałam, że nawet nie wiem czy ma to ład i skład xD

Orange replied

606 weeks ago

Leona, skąd Twoje przeświadczenie, że robimy to na siłę? Mamy ludzi, którzy chcą, starają się i potrzebują pomocy - część z nas zadeklarowała pomoc tym osobom a Ty jak sobie tam chcesz, możesz sobie pisać, że to DRAMA. Możesz też się przyłączyć lub pisać, że komuś się "popierdzieliło". Ale w jakim celu to piszesz? Chcesz kogoś zniechęcić? Żadna osoba z grupy progresowej nie zadeklarowała przeciągania i uszczęśliwiania kogokolwiek.

Post jest po to, aby wyłonić kolejne 8 osób (a bardziej cztery), które także będą czyściły C5. Jeśli nie będzie drugiej grupy, poszukamy innego rozwiązania.

Endgame content jest dla teamów - nie dla solo graczy. Nie odmawiaj nikomu prawa do wyczyszczenia tego kontentu.

Dla mnie ustalenia clear - czekamy na kolejnych >>>chętnych<<<.

Exile replied

606 weeks ago

1) podstawa imo jakiego kolwiek myslenia o 2 grp jest to żeby zacząć wymagac od ludzi którzy deklarują chec progresu aby na takowym byli , bez względu na to czy byli na danym turn'ie wcześniejszym czy tez nie … bo nie można blokować powiedzmy 7 os tylko dlatego ze ktoś nie był na turnie poprzedzającym a chce z niego item… i tutaj akurat odpowiedz jest na Twój post Lily jak części innych osob które tak do tego podchodzą
2) ludzie musza zrozumieć ze progres w jakiej kolwiek grupie musza podejść do tego ze itemy za mythology sa zawsze bardziej przydatne pod katem VIT i innych Main Statow
3) rozumiem spostrzeżenia Leo ;> i one tez z nikad się nie biora ;> po zebraniu tez miało być lepiej i w ogole a czasem odnoszę wrazenie ze nie jest
vengeance is mine bcus betrayal can never be forgiven

Leona Reynolds replied

606 weeks ago

Tsu -> Twój cyrk, twoje małpy. Skoro sam piszesz że nie rozumiesz (i faktycznie tak jest) co napisałem to nie będziemy się dalej przepychać.

Orange -> wystarczy mi że odzew który otrzymałem (głównie na priv) potwierdził że wszystko co napisałem jest słuszne.

Triss -> ano z nudów sobie tego nie wymyśliłem ;)

Koniec dramy forumowej, jak ktoś chce pogadać to zapraszam na priv :)))

Tsuya Rhiki Headmaster replied

606 weeks ago

Tsu -> Twój cyrk, twoje małpy. Skoro sam piszesz że nie rozumiesz (i faktycznie tak jest) co napisałem to nie będziemy się dalej przepychać.Leona Reynolds

Wydaje mi się że Ty też jesteś częścią gildi.
Jak widzisz po postach innych, nie ja jestem jedynym który nie rozumie twojego toku rozumowania - więc może powinieneś go zweryfikować.

Czarna Materia. Czarna Dziura. Czarny Tsuya…..Czokotubka.
Please log in to post a reply.