Karni Tyna replied

606 weeks ago

Oczywiście że będziesz mógł chodzić na coile 1-4 W gildii jest trochę więcej osób niż 16 i zazwyczaj idą 3 grupy.
Chodziło tylko o to by każdy się określił do jakiej grupy chce należeć, żeby osoby składające party mogły lepiej skomponować teamy. Tym bardziej że coil 1-4 jest na farmie byle jak byle czym, a na 5 już trudno złożyć optymalną ekipę.

Co do samego lootu to ostatnio jak wyleciał ring tankowy to powiedziałeś że jeszcze nic nie masz z coila - więc Ci go oddałem bez rola (mimo ze to bis dla mnie)
Tak że chyba nie jest tak źle jak Ci się wydaje.

Po za tym macie forum to go używajcie. Może jest więcej osób jak ty którym pasuje w innym terminie robić raidy (rano, w nocy) - wystarczy założyć temat i spytać.

MewaX replied

606 weeks ago

Karni tak wiem że mogę chodzić na Coila, mam w FC casuali, mam randomów i Francuzów… przecież pisałem w poście że mogę sobie złożyć PT i podkreśliłem że nie o to chodzi ;)
W takim razie, po co słowa:

2: Od dzisiaj osoby które się zadeklarują i będą sie pojawiać na T5 będą miały pierwszeństwo na Coila jak i na drop z coila (1-5).Tsuya Rhiki

Rozchodzi się o to żeby zadeklarowały się tutaj osoby które chcą należeć do części progresowej i im będziemy szli na rękę z dropem i pierwszeństwem wyjścia na imprezy typu coil 1-4 czy primale extream aby mieli trening i EQ na najtrudniejszym kontencie.Ania Chan czyli kondor

Słowa te uświadamiają graczy w FC że nie mają szans z grupą T5 na drop i nie będą z wami chodzić bo po prostu nie mają z tego korzyści, później będą październikowe wypominki dlaczego nie chodzicie? … Mnie to lotto, ale piszę o ogóle, jak to widać.

Tak zgadza się, poprosiłem Cię o to ponieważ na 10 Coill z 6 leciało coś dla mnie i wsio oddałem. Nie mam nikomu tego za złe, ponieważ osoby TE zbierały na T5 sprzęt dla miain class. Uznałem że będzie to bardziej dla nich przydatne. Jeżeli ja nie mogę chodzić. Ring, który padł nie jest rewelacyjny i za twoim błogosławieństwem go przygarnąłem. Mówisz że potrzebujesz na main klasę i jest Twój, tylko tyle. Tak poza tym, to najwięcej się z tobą nachapałem, tamtego dnia ;) + rece dla BLM i kolczyk dla DRG.

Wracając do tematu, który jest meritum. Nie hejtuje organizowania i układania sobie życia w FC. Tylko świadomego odpychania niedzielnych graczy, Przez złe wypowiedzi, wywnioskować można było że ganicie słabszych. Bo nie chcą procesować (nie mogą).

@ edit. Sprawa wyjaśniona z pomysłodawcą. Luz i blus….

last edited 606 weeks ago by MewaX

Artho Zoah SeeD replied

606 weeks ago

ring dla pld z t2 jest best in slot ;)

Tsuya Rhiki Headmaster replied

606 weeks ago

Wydaje mi sie że w tym przypadku chodziło o wybranie "mniejszego zła".
Nagrodzenie ludzi którzy widać że się starają, zauważ że po tym newsie zrobiło się o wiele więcej chętnych na T5, myślę że poniekąd zmobilizowało to ludzi, aczkolwiek… wydaje mi się że trochę się zapędziliśmy.

Sam uważam że ani jedna ani druga opcja nie jest dobra, pkt 2 został wrzucony w rozmowie ale tak naprawdę nie przegłosowaliśmy go.

Jednak po przemyśleniu tego, a nie dało mi to spać przez ostatnie dwa dni, myślę że takie działanie jest wbrew jednej z głównych zasad gildii, i może część z was uzna mnie za egoistę, ale doszedłem do wniosku że tak być nie powinno. Biorę tą decyzję całkowicie na siebie i mam nadzieje że zaufacie mojemu osądowi.
Wydaje mi się że wprowadza to niepotrzebny podział w gildi na "tych bardziej uprzywilejowanych" i "resztę". Zgodnie z planem, po zmianie rekrutacji już do samego FC przechodzą ludzie którzy się starają a tych którym wisi jest coraz mniej(zgodnie z zasadą prawo nie działa wstecz), tak więc nie ma ich co karać już po przejściu z LS.

W połowie marca i tak będzie nowy coil i T5 będzie na farmie, więc nie spinajmy się tak, większość osób które są chętne na T5 i tak ma już gear, więc i tak pewnie by oddawali innym, a jeśli nie ma to gear za Mythology w zupełności wystarczy, a wprowadzenie punktu 2, całkowicie demotywuje osoby które są poza grupą T5. Myślę też że znamy się na tyle że każdemu idzie się dogadać o indywidualny drop z coila i sami stwarzamy problemy których tak naprawdę nie ma.

Dlaczego osoby które grają i się udzielają mają być poszkodowane? Dlaczego osoby które się nie udzielały a po tym newsie zadeklarowały się na T5 mają mieć przywileje? Dlaczego Tangarin który sam oddał miejsce na T5 ma być ostatni w kolejce do dropu z coila?
News i tak przyniósł pożądany skutek i mamy 2 grupę na coila

Dlatego punkt 2 zostaje wykreślony. Być może pkt 2 wytaczyło by inaczej sformułować, ale narazie nie mam pomysłu jak to wykonać.
-Tsu

Czarna Materia. Czarna Dziura. Czarny Tsuya…..Czokotubka.

MewaX replied

606 weeks ago

Artho. jak bym wiedział że jest aż tak potrzebny oddałbym. Znasz moje podejście ;)
Całą sprawę już wyjaśniłem sobie z odpowiednimi osobami.

Edit@ Niestety nie było mnie przy całej rozmowie gdzie były poruszane ważne kwestie, które zostały powiedziane a nie zostały spisane.

last edited 606 weeks ago by MewaX

Artho Zoah SeeD replied

606 weeks ago

Nie chodzi mi o to mewax, tylko napisałeś że to kiepski ring a to jest najlepszy ring dla pld :D

Orange replied

606 weeks ago

Tsu juz wyjasnil. Ja tylko dodam, ze nie odczuwam abysmy w fc mieli kiedykolwiek problem z podzialem loota na coil. W 99% udaje sie chyba w grupie dojsc do porozumienia i udaje sie jakos pogodzic. Ten 1% to chyba naprawde sporadyczne sytuacje, gdzie ktos moze odczuwac dyskomfort.

Ludzie z grupy progresowej sa ubrani i i tak niemal zawsze oddaja loot jezeli wypadnie cos na offspeca. Bywalo ze ktos szedl pierwszy raz i zgarnial loot.

Nie warto chyba roztrzasac tego.

Efekt jest taki, jakiego oczekiwalismy. Jest druga grupa. Trzymam kciuki, aby pozostal zapal i entuzjazm. POWODZENIA!!!

Farandil Alamenain replied

606 weeks ago

Jak najbardziej jestem chetny na T5 o czym wielokrotnie wspominalem i probowalem sie juz niejednokrotnie zalapac. Mam nadzieje, ze nie zostane poraz kolejny pominiety bo pare dni z przyczyn zyciowych/zawodowych bylem offline… moge posiwecic ile tylko potrzeba i stawiac sie na treningi jak tylko zostanie ustalony harmonogram cwiczeni - wielokrotne wipowanie mi nie straszne.

Dodatkowo jako pelnomocnik, deklaruje Fureye takze chetna :)

Mysle ze nie musze wspominac o tym jak dlugo tutaj juz jestesmy, ilz znaczylismy w poczatkowym "progresowaniu" gildi i o naszym ekwipunku.

(poprawilem, caluje Arajan)

last edited 606 weeks ago by Arajan Kadali

Farandil Alamenain replied

606 weeks ago

Deleted 606 weeks ago by Arajan Kadali

Arajan Kadali replied

606 weeks ago

Deleted 606 weeks ago by Arajan Kadali
Please log in to post a reply.